Naj računovodski servis

Novice


Arhiv: Sporočilo za medije: Znani letošnji najboljši računovodski servisi

SPOROČILO ZA MEDIJE

Znani letošnji najboljši računovodski servisi

Laško, 9. oktobra 2014 - Zbornica računovodskih servisov (ZRS) je v okviru svojega 16. Kongresa izvajalcev računovodski storitev sedmič podelila nagrade Naj računovodski servis. Nagrado Naj računovodski servis leta 2014 so prejeli računovodski servisi Karmen d.o.o. iz Lukovice v kategoriji Mali, Dafin d.o.o. iz Ribnice v kategoriji Srednji in Biro Bonus d.o.o. iz Ljubljane v kategoriji Veliki.

Nagrado prejmejo tisti računovodski servisi, ki pokažejo odličnost v poslovanju, v odnosu do strank in sodelavcev, visoko raven kakovosti storitev, predvsem pa izrazito skrb za tehnološki razvoj poslovanja, strokovno usposabljanje in neprestano izobraževanje zaposlenih.

V ZRS veliko pozornosti namenjajo metodologiji izbora. Na podlagi prijave in kazalnikov poslovanja je strokovna komisija izbrala devet finalistov oziroma tri finaliste v posamezni kategoriji (Mali, Srednji in Veliki računovodski servisi). Dva člana strokovne komisije sta finaliste obiskala na sedežu podjetja, da bi preverila strokovnost in organizacijsko klimo v podjetjih. Nato se je vsak od finalistov opravil poglobljen razgovor s celotno komisijo.

Letošnjo strokovno komisijo so sestavljali mag. Andreja Bajuk Mušič, revizorka, Sašo Berger, predsednik uprave S&T Slovenija in predstavnik Združenja Manager, Miha Mihič, direktor področja Upravljanje s financami pri Sberbank d.d., predsednik Odbora za računovodstvo v okviru Združenja bank Slovenije – predstavnik Združenja bank Slovenije, mag. Marjan Širaj, AJPES, vodja Sektorja za statistiko in informiranje, in Ksenija Špiler Božič, BB Svetovanje d.o.o., kadrovska svetovalka.

»Nagrade Naj računovodski servis podeljujemo, ker želimo promovirati visoko kvaliteto storitev in ustrezno ureditev trga računovodskih servisov. Posledično se s tem veča varnost poslovanja za naročnike računovodskih servisov. Neustrezno računovodenje ima lahko za podjetje zelo hude finančne posledice,« je ob podelitvi letošnjih nagrad dejal Aleksander Štefanac, predsednik ZRS. »Gospodarska situacija nas sili, da se spreminjamo, prilagajamo in izboljšujemo. Ker je naša dejavnost storitvena, je spodbudno, da zaposleni poleg strokovnih znanj razvijajo tudi t.i. mehke veščine. S kakovostnim opravljanjem računovodskih storitev ima računovodski servis vpliv tudi na uspešnost svojih strank.«

Več informacij o izboru Naj računovodski servis 2014 na http://najrs.gzs.si/slo/

Kontakt za medije:
Zbornica računovodskih servisov
tel.: 01 5898 316
e-pošta: zrs@gzs.si

Fotogalerija