Naj računovodski servis

Nagrajenci izbora Naj računovodski servis 2014


Nagrajenci izbora Naj računovodski servis 2014

Kategorija MALI: 
KARMEN, d.o.o., Lukovica

Nagrajenec izbora Naj računovodski servis 2014 v kategoriji MALI je računovodski servis Karmen, d.o.o., Lukovica.

Družinsko podjetje odlikuje več kot 20-letna tradicija, visoka strokovnost in natančnost, odzivnost, prijaznost in dostopnost zaposlenih.

Ponosni so na to, da s svojimi strankami, ki jim nudijo celovite storitve, negujejo partnerski odnos.

O svojih vrednotah ne govorijo, ampak jih živijo. Uspešnost strank predstavlja tudi njihovo lastno uspešnost, zato je fluktuacija strank majhna.

Od ustanovitve leta 1991 je prisotna stalna rast prihodkov, dobička, vlaganje v opremo in nadpovprečne plače v dejavnosti. Povečuje se tudi dodana vrednost na zaposlenega.

Redno strokovno izobraževanje in s tem kakovostno opravljanje računovodskih storitev jim na dolgi rok pomaga uresničevati njihovo poslanstvo in ohraniti položaj enega najboljših računovodskih servisov v Sloveniji.

V podjetju Karmen d.o.o. ostajajo družini prijazno podjetje. Največja pridobitev v zadnjem letu so novi poslovni prostori in posodobitev informacijske tehnologije, ki omogočajo boljše pogoje za delo.

Še posebej so pozorni na zdravje zaposlenih. V okviru promocije zdravja na delovnem mestu so uspešno uvedli dodatek pri plači za vsak nekadilski dan.

Računovodski servis Karmen d.o.o. ima zavarovano poklicno odgovornost, je vpisan v Katalog računovodskih servisov pri Zbornici računovodskih servisov in je prejemnik certifikata bonitetne odličnosti AAA in Excellent SME.

Za družbeno odgovornost skrbijo z različnimi oblikami donatorstva in aktivno vpetost v lokalno okolje.

Vse to je ponovno prepričalo strokovno komisijo, da jih že tretjič zapored izbere za Naj računovodski servis v kategoriji MALI.

Priznanje se podeli direktorju Miranu Stoparju.



Kategorija SREDNJI: 
DAFIN d.o.o., Ribnica

V kategoriji SREDNJI je komisija priznanje Naj računovodski servis 2014 podelila podjetju DAFIN d.o.o. iz Ribnice.

DAFIN, družba za računovodske, revizijske storitve in davčno svetovanje, d.o.o. je bila ustanovljena leta 2004, direktorica Mirjam Trdan pa ima že več kot 20 let izkušenj na področju vodenja računovodskega servisa.

Vizija podjetja je postati vodilen in najbolj prepoznaven računovodski in svetovalni partner strankam v JV regiji in širše. Vizijo uresničujejo z dvigovanjem ugleda računovodske stroke, to pa jim uspeva s kakovostnim, pravočasnim in odgovornim opravljanjem računovodskih in svetovalnih storitev. Odlikuje jih širok spekter storitev, ki lahko zadovolji tudi najzahtevnejše stranke, visoka strokovnost in profesionalen ter spoštljiv odnos do vseh strank.

Direktorica se je odločila za neformalen način vodenja podjetja, ki se je izkazal kot zelo učinkovit, saj so zaposleni izjemno zadovoljni, podjetje pa finančno zelo uspešno, z nadpovprečno dodano vrednostjo na zaposlenega.

Z osebnim odnosom zaposleni ustvarjajo pogoje za visoko lojalnost strank, fluktuacija strank je izjemno nizka. Stranke vzpodbujajo v uporabo brezpapirnega poslovanja in e-arhiviranja. Vpeljane imajo notranje kontrole procesov. Skrb za varnost osebnih podatkov ter varnostno kopiranje podatkov na oddaljeno lokacijo je njihov standard poslovanja.

Ena od Dafinovih najpomembnejših vrednot je izjemna skrb za zaposlene, ki se kaže v možnostih strokovnega razvoja, v politiki stimulativnega nagrajevanja ter v ustvarjanju dobrih delovnih pogojev. Izobrazbena struktura zaposlenih je v primerjavi z dejavnostjo nadpovprečna, saj imajo vsi zaposleni fakultetno izobrazbo, direktorica pa je svojo izobrazbo nadgradila še s tremi pridobljenimi licencami na računovodskem in davčnem področju.

Dafin je družini prijazno podjetje s fleksibilnim delovnim časom, v zadnjem letu pa se posvečajo tudi ukrepom za promocijo zdravja na delovnem mestu, eden pomembnejših je zagotavljanje sproščenega in ustvarjalnega vzdušja v kolektivu.

Razvijajo tudi družbeno odgovornost v lokalnem okolju, predvsem s podporo interesnih skupin, ki delujejo na dobrodelnem, kulturnem in športnem področju.

Priznanje se podeli direktorici DAFIN d.o.o., Mirjam Trdan.


 

Kategorija VELIKI: 
BIRO BONUS d.o.o., Ljubljana

Priznanje za Naj računovodski servis v kategoriji VELIKI je prejelo podjetje Biro BONUS d.o.o. iz Ljubljane.

Računovodski servis Biro BONUS d.o.o. je podjetje z 23-letno tradicijo, ki ga po mnenju strokovne komisije odlikujejo:
- celovitost in širok spekter storitev, z možnostjo klasičnega, elektronskega ali brezpapirnega poslovanja,
- visoko izobražen kader,
- v celoti podprto elektronsko poslovanje in revizijska sled,
- visoka strokovnost in stalna skrb za stranke,
- odlična organizacijska klima, brez fluktuacije zaposlenih.

Obvladujejo različno zahtevne stranke. So partner pri poslovnem odločanju poslovodstva v podjetjih svojih strank. K strankam pristopajo individualno in prilagojeno njihovim potrebam ter in obsegu poslovanja. S strankami želijo ustvarjati dolgoročna partnerstva. Stranke tudi poučujejo o pomenu kvalitetne računovodske informacije. Dodatno skrbijo za informacijsko podporo poslovanja svojih strank, saj delujejo na skupnih bazah. Stranke obveščajo o novostih z izdajo lastnega glasila, za katerega pišejo vsi zaposleni. Organizirajo tudi izobraževalni dan za stranke imenovan BONUS dan.

Z zaposlenimi delujejo na dveh lokacijah, v Ljubljani in Novem mestu, v lastnih prostorih.

Človek je v podjetju Biro BONUS vedno na prvem mestu. Želijo ustvarjati varna in dinamična delovna mesta ter skrbeti za dolgoročno strokovno in osebnostno rast zaposlenih. Intenzivno vlagajo v izobraževanje zaposlenih, tako v strokovne kot tudi mehke vsebine. Zaposleni živijo vrednote podjetja: neoporečnost, strokovnost, odgovornost zaposlenih do strank, dela in sodelavcev ter skrb za dobre medsebojne odnose. Vzdušje v kolektivu je sproščeno, z veliko neformalnega druženja.

Prepričljiv je tudi njihov napredek v zadnjem letu:
- pridobili so precejšnje število novih strank, med njimi tudi nekaj večjih ter povečali število zaposlenih in prihodkov, 
- uvedli so brezpapirno poslovanje pri večjem številu strank, 
- adaptirali so poslovne prostore v Novem mestu in s tem še izboljšali delovne pogoje zaposlenih.

So družbeno odgovorno podjetje, ki prispeva k rasti in razvoju regije.

Računovodski servis Biro BONUS d.o.o. je edini računovodski servis v Sloveniji, ki že deset let posluje v okvirih standarda ISO 9001. Ambiciozni ostajajo tudi naprej, saj stremijo k dolgoročni rasti podjetja, iz leta v leto pa širijo tudi število zahtevnejših strank.

Priznanje se podeli predstavnikoma podjetja BIRO BONUS d.o.o., Mariji Tomc Muc in Dragu Bučarju.




Fotografija nagrajencev s predsednikom ZRS, Aleksandrom Štefancem.

Nagrajenci so prejeli:

  • priznanje Zbornice računovodskih servisov;
  • Vasco d.o.o., sponzor nagrad izbora obstoječim uporabnikom programov Vasco poklanja 6 mesečno brezplačno vzdrževanje. Nagrajencu, ki še ni uporabnik Vasco programov pa poklanja brezplačni paket programov za računovodski servis, brezplačno uvajanje in brezplačno 6 mesečno vzdrževanje;
  • sodelovanje na tiskovni konferenci v regiji;
  • predstavitev na spletneh straneh ZRS in v medijih.